top of page

Această pagină enumeră câteva dintre întrebările frecvente pe care le pun utilizatorii . Pentru detalii vă invităm să urmaÈ›i legăturile indicate în răspunsuri sau să consultaÈ›i pagina de ajutor. Dacă doriÈ›i să adresaÈ›i o întrebare care nu-È™i găseÈ™te răspunsul aici o puteÈ›i face la  Live Chat  sau  trimiteti intrebarea pe adresa de email : avocat.gabriel.iclodean@email.com

​

De ce este necesar să apelez la un avocat  specializat?

​

Atunci când vă iviÈ›i de situaÈ›ii juridice privind protecÈ›ia consumatorilor este foarte important să aveÈ›i alături de dumneavoastră o persoană capabilă să vă ofere răspunsuri la întrebări È™i sfaturi cu privire la problemele pe care le întâmpinaÈ›i. Domeniul juridic privind protectia consumatorului nu este unul de neglijat, întrucât  deciziile luate în situaÈ›ii cu conÈ›inut juridic depinde în marea majoritate a cazurilor viitorul dumneavoastră. Avocatul Specializat este o persoană foarte bine pregătită în acest domeniu È™i vă poate oferi ajutorul de care aveÈ›i nevoie.

 

De câte ori pot apela la serviciile dumneavoastră?

​

Acest site este  destinat tuturor persoanelor, disponibil oricând È™i de câte ori este nevoie. AÈ™adar, nu există o limitare în ceea ce priveÈ™te disponibilitatea serviciilor noastre unei anumite persoane.

​

De ce cazul meu ar prezenta importanță?

 

Fiecare caz cu care ne confruntăm este tratat cu seriozitate maximă, indiferent de dificultatea acestuia. De asemenea, în orice dosar pot apărea situaÈ›ii neprevăzute diferite de oricare altele ivite în alte cauze. Rezolvarea problemelor clienÈ›ilor noÈ™tri reprezintă aria noastră de lucru, iar fiecare caz rezolvat contribuie la creÈ™terea experienÈ›ei membrilor noÈ™tri È™i a calității serviciilor pe care le oferim.

 

Cum ma adresez ?

​

Adresarea la Avocatul Specializat se face prin formularul de  plangere (  formularul si instructiunile de complectare le puteti gasi  pe pagina de site  https://www.managconsultlawyer.com/formular-plangere) ,dupa l-ati complectat  puteti sa il trimiteti pe adresa de email: avocat.iclodean.gabriel

iclodeangabriellawjustice.com  dupa care asteptati sa fiti contactati  telefonic.Vizita  la sediul  avocatul specializat Iclodean Gabriel  se face doar pe baza de programare si la orele stabilite de catre avocat.

​

Care este baza legala dupa care se conduce  avocatul specializat Iclodean Gabriel ?

​

ACORD DE ASOCIERE ÎNTRE REPUBLICA MOLDOVA, PE DE O PARTE, ȘI UNIUNEA EUROPEANÄ‚ ȘI COMUNITATEA EUROPEANÄ‚ A ENERGIEI ATOMICE ȘI STATELE MEMBRE ALE ACESTORA, PE DE ALTÄ‚ PARTE

TRATATUL ÎNTRE REPUBLICA MOLDOVA ÅžI ROMÂNIA PRIVIND ASISTENÅ¢A  JURIDICÄ‚ ÎN MATERIE CIVILÄ‚ ÅžI PENALÄ‚

Regulamentul (CE) nr. 1393/2007 al Parlamentului European È™i al Consiliului din 13 noiembrie 2007 privind notificarea sau comunicarea în statele membre a actelor judiciare È™i extrajudiciare în materie civilă sau comercială ( notificarea sau comunicarea actelor ) È™i abrogarea Regulamentului (CE) nr. 1348/2000 al Consiliului. Directiva Consiliului 93/13/CEE din 05 aprilie 1993  privind clauzele abuzive in contractele incheiate cu consumatorii

Regulamentul  (CE) NR. 2006/2004 din 27 octombrie 2004 privind cooperarea dintre autorităţile naÅ£ionale însărcinate să asigure aplicarea legislaÅ£iei în materie de protecÅ£ie a consumatorului ("Regulamentul privind cooperarea în materie de protecÅ£ie a consumatorului")

Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 - competenÈ›a judiciară, recunoaÈ™terea È™i executarea hotărârilor judecătoreÈ™ti în materie civilă È™i comercială

Regulamentul delegat (UE) 2015/281 al Comisiei din 26 noiembrie 2014 de înlocuire a anexelor I È™i II la Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 al Parlamentului European È™i al Consiliului privind competenÈ›a judiciară, recunoaÈ™terea È™i executarea hotărârilor în materie civilă È™i comercială

Regulamentul (CE) nr. 1206/2001 al Consiliului din 28 mai 2001 privind cooperarea între instanÈ›ele statelor membre în domeniul obÈ›inerii de probe în materie civilă sau comercială.

Regulamentul (CE) nr. 805/2004 – crearea unui Titlu Executoriu European pentru creanÈ›ele necontestate

Regulamentul (CE) nr. 593/2008 – legea aplicabilă obligaÈ›iilor contractuale  („Roma I”)

Regulamentul (CE) nr. 864/2007 – legea aplicabilă obligaÈ›iilor necontractuale („Roma II”)

Directiva 2003/8/CE – îmbunătățirea accesului la justiÈ›ie în litigiile transfrontaliere prin stabilirea unor norme minime comune privind asistenÈ›a judiciară

Directiva 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 25 octombrie 2011 privind drepturile consumatorilor, de modificare a Directivei 93/13/CEE a Consiliului și a Directivei 1999/44/CE a Parlamentului European și a Consiliului și de abrogare a Directivei 85/577/CEE a Consiliului și a Directivei 97/7/CE a Parlamentului European și a Consiliului Text cu relevanță pentru SEE

Directiva 2008/52/CE a Parlamentului European È™i a Consiliului din 21 mai 2008 privind anumite aspecte ale medierii în materie civilă È™i comercială

Directiva 2006/114/CE privind publicitatea înÈ™elătoare È™i publicitatea comparativă

Directiva 2005/29/CE privind practicile comerciale neloiale ale întreprinderilor față de consumatori

Decizia 2001/470/CE de creare a unei ReÈ›ele Judiciare Europene în materie civilă È™i comercială (RJE în materie civilă)

Comunicarea [COM(2009) 346 final] privind o metodă armonizată de clasificare și comunicare a reclamațiilor și cererilor de informații din partea consumatorilor

Carta principiilor fundamentale ale avocatului european

Cat si legislatia nationala in domeniu .

​

Serviciile avocatului specializat  Iclodean Gabriel se platesc ?

​

Orice serviciu oferit de avocatului specializat Iclodean Gabriel se plateste conform tarifelor din Uniunea Europeana doar taxele de judiciare nationale sunt scutite la plata conform  Legii nr 1216/1992 art 4 alin 7 ind.1 si Legea nr 105/2003 art 26 alin 2. conform listei de servicii si onorarii .

​

Onorariul orar
Onorariul orar standard are un nivel moderat si se aplica in special cazurilor si proiectelor ce presupun activitati in cadrul biroului nostru, fara sau cu grad redus de mobilitate.
Onorariul orar se aplica lucrarilor care pot fi cuantificate ca intindere si timp.
Plata onorariului orar se efectueaza, de regula, pe loc. In cazul in care istoricul relatiei cu clientul permite, se va stabili ca plata onorariului orar (mai ales atunci cand activitatea este repartizata de-a lungul unui interval de timp larg) sa fie facuta pana in ultima zi a lunii in care s-a comunicat factura catre client.
Pentru prima ora, intervalul de timp mai mare de 10 minute se considera ora intreaga si se factureaza ca atare. Depasire primei ore cu mai mult de 20 minute se considera ca fiind inca o ora.

Onorariul global
Onorariul global (forfetar) se percepe clientilor care doresc realizarea unui proiect unic, dificil de cuantificat ca durata si intindere.


Abonamentul
Abonamentul reprezinta o forma de colaborare ce permite o mai buna planificare a cheltuielilor clientului si creeaza premisele unei relatii de adevarat parteneriat intre client si biroul nostru de avocati.
In baza acestui abonament, avocatii nostri presteaza clientului un anumit numar de ore pe o perioada de timp, cu plata saptamanala sau lunara, in functie de termenii contractului de asistenta juridica ce urmeaza sa fie incheiat.
Aceasta forma de colaborare este ideala in situatiile in care clientul doreste sa beneficieze de consiliere juridica cu caracter preventiv, in activitatile curente, cum ar fi: avizare documente interne, urmarirea obligatiilor contractuale, intocmirea de documente necesare in activitatea curenta etc.
Tariful perceput pentru abonament este variabil si depinde, in special, de proiectele in care urmeaza sa fie implicat biroul nostru de avocati.
Marele avantaj al abonamentului este ca un avocat al echipei noastre va raspunde de indata la solicitarile dumneavoastra, chiar daca operatiunea pentru care solicitati sprijin nu este inclusa in cele ce fac obiectul abonamentului.

Onorariul de succes
In cazuri de exceptie, biroul nostru poate percepe un onorariu compus din una din variantele de mai sus, stabilit in cota minima, la care se adauga o suma stabilita de comun acord care urmeaza sa fie achitata de client in cazul in care proiectul se finalizeaza cu succes.
Acest onorariu de succes va fi stabilit ca o suma fixa iar achitarea se va putea face si pe un interval de timp negociat.

​

Contractul civil

Este acordul de voinţă realizat cu scopul de a produce efecte juridice, adică de a da naÅŸtere unei obligaÅ£ii, de a modifica o obligaÅ£iune sau de a stinge o obligaÅ£iune”. Astfel de încercări sunt contrare sensului de bază al celor două noÅ£iuni care sunt identice, motiv pentru care, în prezent, sunt considerate a fi sinonime. TotuÅŸi, trebuie reÅ£inut că, în dreptul comparat, situaÅ£ia noÅ£iunii de contract nu este la fel de simplă ÅŸi nu se rezumă la scurte eventuale distincÅ£ii între noÅ£iuni atât de apropiate ca ÅŸi convenÅ£ia ÅŸi contractul".

​

Se pot compensa cheltuielile de judecata ?

​

Conform art 96 alin 1  InstanÅ£a judecătorească obligă partea care a pierdut procesul să compenseze părÅ£ii care a avut cîÅŸtig de cauză cheltuielile ei de asistenţă juridică, în măsura în care acestea au fost reale, necesare ÅŸi rezonabile. si art 1¹ Cheltuielile menÅ£ionate la alin. (1) se compensează părÅ£ii care a avut cîÅŸtig de cauză dacă aceasta a fost reprezentată în judecată de un avocat.

art 97¹  În cazul în care se respinge, integral sau parÅ£ial, acÅ£iunea intentată de o persoană în apărarea drepturilor, libertăţilor ÅŸi intereselor reclamantului, în cazurile prevăzute de legea organică, pîrîtului i se restituie, din mijloacele bugetului de stat, cheltuielile de judecată pe care le-a suportat integral sau parÅ£ial, în acea parte a pretenÅ£iilor reclamantului care i-a fost respinsă.

​

 

bottom of page